21 Nisan 2021 Çarşamba

İş Rehberi Nedir?

 Gelişen teknolojinin hayatımızın her aşamasında bizlere kolaylıklar sağlamasıyla birlikte iş hayatında da teknoloji kullanım alışkanlıklarımız ön saflarda yerini almaya başladı.

Bir websitesi açarak ve / veya sosyal medya platformlarında açacağınız hesaplar aracılığıyla firmanızın adres ve telefon numarası gibi temel iletişim bilgilerini, ürünlerinizi veya dönemsel kampanyalarınızı yayınlayabilirsiniz. Kendi websitenizde ve sosyal medya hesaplarınız üzerinden yayınladığınız içerikler sayesinde firmanız GoogleYandex gibi arama motorlarında ve kullandığınız sosyal medya platformlarında daha çok kişiye erişip daha bulunması kolay ve tercih edilen bir firma olmaya başlayacaktır.

Fakat bu çalışmalar ilk etapta doğrudan sizin firmanızı bilen veya tanıyan kullanıcılar tarafından bulunmanıza ve tercih edilir olmanıza fayda sağlayacaktır.

Bu konuda oluşacak tercih açığını kapatmak için ise iş rehberi siteleri kurulmuştur. Bu iş rehberi sitelerine firmanızı ücretsiz olarak ekleyip iletişim bilgilerinizi, ürünlerinizi ve kampanyalarınızı duyurabilirisiniz. Yüzlerce kategoride binlerce firmanın yayınlandığı bu iş rehberi sitelerindeki avantajınız kullanıcıların arama yaparken firma isimleri yerine kategori bazlı arama yapmalarıdır.

Basit bir örnekle ifade edecek olursak;

Hizmet verdiğiniz şehirde yaşayan bir kullanıcı avize satın almak için internette “Ankara’da bulunan aydınlatma firmaları” şeklinde bir arama yaptığında çok fazla sonuç ve alternatifi ayrı ayrı incelemesi ve bu şekilde çok fazla zaman kaybedeceği için iş rehberi sitesini ziyaret eder. Bu listede iş rehberine kayıt yaptırmış tüm avize satan firmaları tek bir listede bulabilir. Eğer siz de firmanızı bu iş rehberi sitesine eklediyseniz, iletişim bilgileriniz doğruysa ve ürün ve kampanya bilgileriniz de güncel ise bu listede bulunan rakiplerinizden sıyrılıp bu müşterinin sizi tercih etmesini sağlayabilirsiniz.

 

Malatya’da basılı iş rehberi ve dijital iş rehberi konularında lider olan Malatya Esnaf Platformu ulusal markalara olduğu kadar küçük ve orta ölçekli esnaflarımız için de yerel arama hizmeti sağlayan ve bölgesel bazda kaliteli etkileşim sunan bir iş rehberi sitesidir.

www.malatyaesnafplatformu.com