3 Nisan 2018 Salı

Bobby Morley Kimdir

Bobby Morley Kimdir


Avustralyalı sinema ve televizyon oyuncusu olan aktör Bobby Morley, 20 Aralık 1984 yılında, Avustralya’nın güneydoğusunda bulunan Victoria Eyaleti’ndeki Kyneton şehrinde doğdu. İlk profesyonel oyunculuk deneyimi, 2006 yılında rol aldığı Home and Away dizisindeki Drew Curtis rolüdür. 

 Bobby Morley kimdir

Küçük bir Avustralya şehri olan Kyneton’da bir çiflik evinde dünyaya gelen Bobby Morley, Filipinli bir anne ve İrlanda göçmeni Avustralyalı bir babanın en küçük çocuğu olarak dünyaya geldi. Henüz çok küçükken babasını kaybetti. Ailenin en küçük çocuğu olan aktörün, kendisinden büyük iki kız ve bir erkek kardeşi vardır. Küçük yaşlardan itibaren tiyatroya merakı olan Bobby Morley kendisini yaramaz bir öğrenci olarak tanımlar. Ancak daha sonra Melbourne şehrine taşınarak mühendislik okumaya başlamıştır. 1 yıl sonra ise La Trobe Universitesi’nde yaratıcı sanatlar bölümüne geçmiştir. 

 Bobby Morley hayatı

O yıllardan itibaren kariyerini yapmaya başlayan Bobby Morley ilk başlarda tiyatro oyunları ve kısa filmlerde oyuncu olarak sahne aldı. 2005 yılında ise düşük bütçeli bir korku filminde rol aldı ve bir yıl sonrada profesyonel derecedeki ilk televizyon deneyimini gerçekleştirdi. 2006 yılında Home And Away dizisinde Drew Curtis rolünü canlandırdı. 2007 yılında ise Avustralya televizyon ödülleri olan Logie Awards ödül töreninde en popüler yeni erkek yetenek kategorisinde aday gösterildi. 2008 yılında Home And Away dizisinden ayrılan oyuncu, dizi ve sinema oyunculuğuna başka projelerde devam etti. 2013 yılında bi dram filmi olan Lost City The White City filminde Avi karakterini canlandırdı. Bir sonraki yıl ise (2014 Mart) Amerikan televizyon yapımı olan The 100 adlı dizide baş rol karakterlerinden biri olan Bellamy Blake rolünü üstlendi. 

 Bobby Morley

Bobby Morley tarafından canlandırılan Bellamy Blake karakteri televizyon eleştirmenlerinden olumlu notlar almayı başardı. The 100 konusu itibari ile Amerikalı bir yazar olan Kass Morgan imzası taşıyan ve yine aynı isimli bilim kurgu kitabından televizyona uyarlanan bir dizi. The 100 dizisi genel anlamda kıyamet sonrası (3. Dünya savaşı ve nükleer savaş) bir dünyada insanların yeniden dünyada yaşayabilme çabalarını anlatıyor. Romanın televizyon uyarlaması ise bilim kurgudan çok aksiyon ve macera türünde diyebiliriz. 

 Kaynak: Mor Çizme - Mor Çizme Dizi - Mor Çizme Sinema - Mor Çizme Biyografi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder