3 Nisan 2018 Salı

Henry Ian Cusick Kimdir

Henry Ian Cusick Kimdir

İskoç asıllı, Perulu sinema ve tiyatro oyuncusu olan Henry Ian Cusick aynı zamanda dizi, tiyatro ve film yönetmenliği de yapıyor. 17 Nisan 1967 yılında Peru’nun Trujillo şehrinde doğan aktör, ilerleyen yıllarda ailesiyle birlikte İspanya ve İskoçya’ya taşındı. Lost dizisinde canlandırdığı Desmond Hume karakteriyle Emmy ödüdüllerinde aday gösterilen aktör, Yazar Kass Morgan tarafından bir bilim kurgu serisi olarak yaratılan ve yine kitap adı ile televizyona uyarlanan The 100 diziside Marcus Kane karakterini canlandırıyor. 

 Henry Ian Cusick Kimdir

17 Nisan 1967 tarihinde Peru’nun Trujillo şehrinde doğan Henry Ian Cusick, İskoç bir baba ve Peru’lu bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Ailesi önce Madrid, 14 yaşındayken de Glasgow’a taşındı. 14 yaşından itibaren İskçya’da yaşamaya başlayan aktör, İskoçya kraliyet konservaturı Drama akademisinde eğitim aldı. İskoçya’da olduğu dönemlerde bir kaç tiyatro sahnesinde rol aldı. İspanyolca ve ingilizce dillerine hakim olan oyuncu ailesi tarafından katolik inancına bağlı olarak yetiştirilmiştir. 

 Henry Ian Cusick Hayatı

Kariyerinin ilk yıllarına tiyatro oyunculuğu ile başlayan Henry Ian Cusick, henüz genç yaşlardan itibaren oyunculuk konusundaki yeteneğiyle ilgi çekmeyi başardı. Amerikan televizyon dünyasındaki ilk önemli rolünü ise Lost dizisinde canlandıdığı Desmond Hum karakteri ile elde etti. Rolü elde etme hikayesi de oldukça enteresan olmuştur. Arkadaşı Brian Cox ile birlikte kalırken, Lost dizisinin baş yapımcısı Carlton Cuse ile tanıştı. Carlton Cuse o dönem Desmond karakteri için İrlandalı veya İskoçyalı bir aktör arıyordu. Tanışması ile birlikte kısa biz zaman sonra rolü almayı başardı. Canlandırdığı karakterle de Emmy ödüllerinde aday oldu. 2014 yılında vizyona giren The 100 dizisinde ise Marcus Kane karakteri ile dizi oyunculuğu serivenine devam ediyor. The 100 konusu ve içeriği bakımından macera ve aksiyon türünde bir dizi. Henry Ian Cusick ise canlandırdığı Marcus Kane karakteri ile eleştirmenlerden olumlu eleştiriler almayı başardı. 

 Henry Ian Cusick

Başarılı aktör, oyunculuk konusundaki yeteneğini yönetmenliğini yaptığı kısa filmler de sürdürmeye devam ediyor. Ailesi ile beraber Hawaii’de yaşayan Henry Ian Cusick, Annie Cusick Wood ile evli. Çiftin Eli, Lıcas ve Esau adında 3 oğlu var. 

 Kaynak: Mor Çizme - Mor Çizme Dizi - Mor Çizme Sinema - Mor Çizme Biyografi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder