3 Nisan 2018 Salı

Isaiah Washington Kimdir

Isaiah Washington Kimdir


3 Ağustos 1963 yılında Amerika’nın Teksas Eyaleti’nde doğan Isaiah Washington Amerikan Televizyon ve sinema dünyasının başarılı aktörlerinden biri. Başarılı Amerikan Televizyon yapımlarından biri olan Grey’s Anatomy dizisinde Preston Burke karakterini canlandıran aktör, diziden ayrıldıktan sonra 2014 yılında vizyona giren The 100 dizisinde Jaha karakterini canlandırdı. 

 Isaiah Washington Kimdir

Henüz 13 yaşındayken babasını kaybeden aktör, 1981 yılında liseyi bitirdikten sonra Howard Üniversitesi’ne gitti. 14 Şubat 1996 yılında (sevgililer günü) MarieGarland ile evlendi. Bu evlilikten 3 çocuğu ola aktör, bir çok sinema ve televizyon projesinde rol almaya devam etti. 2006 yılında rol aldığı Grey’s Anatomy dizisinin set arkasında yaşanan ve uzun süre medyayı meşgul eden tartışmalarla gündeme geldi. Sete geç kalan ve gay olduğu bilinen T. R. Knight’a homofobik bir deyimle hakaret eden Isaiah Washington bu olaydan sonra uzun süre gündem oldu ve daha sonrasında diziden çıkarıldı. Olayın üzerinden aylar geçtikten sonra bile medya dünyası her fırsatta bu olayı gündeme getirmeye devam etti. 2006 yılında ‘Televizyonun en seksi erkekleri’ arasında gösterildi. Isaiah Washington yine aynı yıl ’50 güzel insan’ arasında gösterildi. 

 Isaiah Washington Hayatı

Isaiah Washington soy ağacını takip ederek atalarının izini uzun yıllar boyunca araştırdı. Babasının Angolalı olduğunu öğrendi. Yaptırdığı DNA testleri sonucunda da annesinin Sierra Leone bölgesinden geldiğini örendi. Daha sonra bu ülkeyi ziyaret ederek tıbbi yardımlarda bulundu ve bir okul yaptırdı. Bu araştırmalarını ve soyunun temelini nasıl öğrendiğini, nasıl iz sürdüğünü anlatan ‘Başka topraklardan bir adam’ adlı kitabını yayınladı. Bu arada Sierra Leone ziyareti ve yardımları sonrasında vatandaşlık hakkı kazandı. Bu durum, DNA testleri sonucunda bir ülkeden vatandaşlık hakkı kazanan ilk Afro-Amerikan olmasını sağladı. Olaylı bir ayrılıkla sonuçlanan Grey’s Anatomy dizisinin ardından The 100 dizisi ile Amerikan Televizyon dünyasına yeniden devam etti. The 100 konusu itibari ile kıyamet sonrası bir dönem anlatan yazar Kass Morgan’ın aynı isimli eserinden bir uyarlama. Isaiah Washington The 100 dizinde, hayatta kalan insanların başkanı olan Jaha karakterini canlandırdı. 

 Kaynak: Mor Çizme - Mor Çizme Dizi - Mor Çizme Sinema - Mor Çizme Biyografi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder