3 Nisan 2018 Salı

Marie Avgeropoulos Kimdir

Marie Avgeropoulos Kimdir


Yunan kökenli Kanadalı model, televizyon ve sinema oyuncusu olan Marie Avgeropoulos 17 Haziran 1986 yılında Kanada Ontario doğumludur. Bir komedi filmi olan ve 2009 yılında vizyona giren I Love You, Beth Cooper filmi ile televizyon ve sinema dünyasının ilgisini çekmeyi başarmıştır. Bu film aynı zamanda oyuncunun ilk profesyonel oyunculuk deneyimidir. Ünlü oyuncu 2014 yılında vizyona giren ve bir Amerikan televizyon yapımı olan The 100 dizisinde baş rollerden bir olan Octavia karakterini canlandırıyor. 

 Marie Avgeropoulos kimdir

Çocukluktan büyüdüğü döneme kadar tüm serbest zamanını kamp yaparak ve avlanarak geçiren Marie Avgeropoulos buradan da anlaşılacağı üzere macraperest bir yapıya sahip. Başarılı oyuncu 16 yaşına geldiğinde ise davul çalmaya başlıyor. Daha sonra 2 yıl boyunca aldığı gazatecilik eğitiminin ardından Avrupa’ya taşınıyor. Fakat Avrupa macerası çok uzun sürmeyen Marie Avgeropoulos, bir kaç ay sonra yeniden Kanada’ya dönme kararı aldı. Davul çalmak konusundaki yeteneği sayesinde ulusal reklamlarda görünmeye başladı. Ardından ise Amerikalı yönetmen Chris Columbus tarafından keşfedildi. I Love You, Beth Cooper adlı komedi filminde oynadıktan sonra da daha fazla film ve dizide rol alma şansı yakaladı. 

 Marie Avgeropoulos hayatı

2010 yılında Hunt to Kill filminde canlandırdığı Kim Rhodes rolü ile olumlu eleştiriler almayı başardı. 2014 yılında vizyona giren The 100 dizisinde baş rol karakterlerden biri olan Octavia Blake rolünü kapmayı başardı. The 100 konusu bilim kurgu yazarı Kass Morgan’ın kitabının televizyon uyarlaması. Hatta yazar Kass Morgan kitabı yazarken hayalinde canlandırdığı karakterlerle, televizyon oyuncularını kıyasladığında, Octavia Blake karakterinin hayalinde canlandırdığı karakterle birebir örtüştüğünü itiraf etti. 3. Dünya savaşı sonrası radyasyona boğulan dünyadan kaçan ve 97 yıl boyunca bir uzay istasyonunda kalan insanların, yeniden dünyaya dönme ve yaşamaya çalışmalarını konu alan The 100 dizisinde Octavia karakteri daha çok macera ve keşfetmeyi seven bir yapıya sahip. Başarılı ve güzel oyuncu Marie Avgeropoulos’un çocukluğunda kamp yapmayı sevdiğini ve sık sık avlandığını düşünürsek, karakteri aktarırken çok zorlanmadığını tahmin edebiliriz. Dizi yayın hayatına devam ederken, başarılı oyuncu dizinin dışındaki diğer film projelerinde de rol almaya devam ediyor. 

Kaynak: Mor Çizme - Mor Çizme Dizi - Mor Çizme Sinema - Mor Çizme Biyografi

1 yorum: