3 Nisan 2018 Salı

Eliza Taylor Kimdir

Eliza Taylor Kimdir



24 Ekim 1989 Avustralya Melbourne doğumlu Eliza Taylor rol aldığı bir kaç dizinin ardından henüz 16 yaşındayken bir pembe dizi olan Neighbours ile profesyonel oyunculuk dünyasına hızlı bir giriş yaptı. Avustralya televizyon yapımı olan dizide Janae Timmins karakterini canlandıran Eliza, 2007 yılında diziden ayrılma kararı alarak Birleşik Krallık’a gitti. Burada bir kaç projede rol aldıktan sonra Los Angeles şehrine taşındı. 

 Eliza Taylor Kimdir

1989 doğumlu olan Eliza Taylor 4 çocuklu bir ailenin üyesi olarak Avustralya’nın Melbourne şehrinde dünyaya geldi. 2 kız kardeşi ve bir erkek kardeşi olan Eliza Taylor’ın annesi yazar ve grafik tasarımcısı. Üvey babası ise bir komedyen. Erken yaşta atıldığı televizyon dünyasında başarıyı yakalayan genç oyuncu, oyuncu olmaya karar vermeden önce deniz biyoloğu olmak istiyordu. Ancak Avustralya televizyon dizisi olan Neighbours ile oyunculuk dünyasına hızlı bir giriş yaptı. 

 Eliza Taylor hayatı

Bir çok dizi severin yakından tanıdığı aktris, Los Angeles şehrine taşındığında henüz her hangi bir projede çalışmaya başlamamıştı. The 100 dizine başlaması ise yine ilginç bir durumda gerçekleşti. İlk olarak bir kaç projede rol almak için seçmelere giden oyuncu, bu dönemde kredi kartını çaldırıyor ve parasız kalıyor. Bu dönemde yaşadığı durumdan ötürü bavullarını hazırlayıp Avustralya’ya dönme kararı alıyor. İşte tam da bu sırada The 100 dizisinden bir geri dönüş oluyor ve proje hakkında demeye çağrılıyor. Sonrasında ise dizinin baş karakteri olan Clarke rolünü kapmayı başardı. Dizinin tutulması ile birlikte de tıpkı Avustralya’da olduğu gibi Amerikan televizyon dünyasında oynadığı ilk rol ile birlikte oyunculuk kariyeri yeniden yükselmeye başladı. Eliza Taylor’ın Clarke Griffin karakterini canlandırdığı The 100 konusu ve içeriği bakımından bir bilim kurgudan çok aksiyon ve macera türünde bir dizi. 3. Dünya savaşı ile birlikte başlayan nükleer savaş sonrasında yeniden dünyaya dönmeye çalışan insanların hikayesini anlatıyor. Bir nevi kıyamet sonrası türünde bir dizi. Dizi ise yazar Kass Morgan’ın aynı isimli romanının uyarlaması. Yayınlandığı 4 sezonun ardından The 100 dizisi 5. Sezon için de onay aldı. 

 Kaynak: Mor Çizme - Mor Çizme Dizi - Mor Çizme Biyografi - Mor Çizme Sinema

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder