1 Şubat 2018 Perşembe

Arryn Hanesi Tarihi Game Of Thrones



Arryn Hanesi Tarihi Game Of Thrones
Arryn hanesi tarihi kökeni olarak, soyu Andallara dayanan en saf kana sahip ailedir. En önemli iki kalesi Vadi’nin Dev Mızrağı Dağı’nda bulunur. İki kalesinden biri olan Ay Kapıları Kalesi dağın altında, Kartal Yuvası ise adından da anlaşılacağı gibi dağın zirvesinde yer alır.  

Arryn hanesi tarihi

Arryn hanesi başlangıçta Ay Kapıları kalesinde ikamet etmişler, daha sora ise dağın zirvesindeki Kartal Yuvası kalesini inşa etmişlerdir. Vadi bölgesi konumu bakımından asla ele geçirilemez bölge olarak düşünülür. Fatih Aegon Tagaryen istilaya başladığında Targaryen donanması ile Martı Kasabası Savaşı’nda karşı karşıya gelmiş ve Targaryen hanesi donanmasını tamamen yok etmişler ve komutan Daemon Velaryon bu savaşta ölmüştür. Bu olay üzerine Visenya Targaryen ejderhası Vhagar ile tüm Arryn donanmasını yakmıştır. Karadan istilası neredeyse imkansız olan vadi topraklarının alınması için Visenya Targaryen görevlendirilir. Bu sırada vekil Kraliçe konumunda olan Sharra Arryn, oğlu Kral Ronnel Arryn adına Ay Kapıları’nda ordu hazırlamaktadır. Ancak Kartal Yuvası’na döndüğünde gördükleri karşısında çaresizce Targaryen hanesine diz çökmek zorunda kalır. Çünkü Visenya Targaryen ejderhası Vhagar ile Kartal Yuvası’na uçmuştur ve kucağında da Ronnel vardır. Küçük Kral Ronnel ejderhaya binmek için annesinden izin ister. Bu dramatik manzara karşısında da Kral ölmesin diye Targaren hükumdarlığını kabul etmek zounda kalırlar. Kabul ettikten sonra da Ronnel ejderha Whagar ile Vadi’nin etrafında uçmaya başlar. Bu tarihten itibaren de Doğu’nun muhafızları ve Vadi’nin Savunucuları ünvanını alırlar. 

 Arryn hanesi bayrağı

Arryn hanesi bayrağı mavi zemin üzerine çizilen beyaz bir çember içinde hilal ay ve onun yanında yer alan mavi bir şahin resmidir. Arryn hanesi sözleri ‘Onur kadar yüksek’tir. Bir çok iç savaşta da çıkarlar üzerine değil, hane doğruları veya da onurları ile örtüşen taraflarda yer almışlardır. 

 Robert’ın isyanı

Robert’ın isyanı sırasında deli kral Eddard Stark ve Robert’ı teslim etmesini istemiş fakat Vadi’nin Savunucusu Jon Arryn bunun yerine isyancıların yanında savaşa girmiştir. Savaş sırasında da Tully hanesi küçük kızı olan Lysa ile evlenmiştir. Savaştan sonra Lysa Tully bir çok ölümlü doğum veya da düşük yaptıysa da Robert adında bir oğlu olmuştur. Savaştan hemen sonra Kral Robert Baratheon tarafından kral eli yapılmıştır. Baratheon hanesi için en güvenilir müttefikler arasındadır. 

 Kaynak: Mor Çizme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder