2 Şubat 2018 Cuma

Nasıl Kilo Veririm Diyenler Dikkat! Diyet Yaparken Disiplini Sağlamanın Yolları



Nasıl Kilo Veririm Diyenler Dikkat! Diyet Yaparken Disiplini Sağlamanın Yolları
Nasıl kilo veririm diye düşünme, hazırsan hemen başlayalım. Diyet yaparken disiplini sağlamak, sonuca giden en belirleyici faktörlerin başında geliyor. Hangi diyet türünü denerseniz deneyin, eğer disiplini sağlayamıyorsanız kilo verebilmeniz kesinlikle imkansızdır. Eğer daha önce bir çok kez kilo vermeye çalışmış ve çokta başarılı olamamışsanız, muhtemelen asıl problem disiplini sağlayamamak olabilir. Peki, diyet yaparken disiplini nasıl sağlayacağız? Kilo vermek isteyenlerin dikkatle okuması gereken tavsiyeler. 

 Diyet disiplini için planlama ilk adım

Sonu başarıya giden her yolda olduğu gibi, zayıflama yolunda da en önemli etkenlerden biri planlama. Disiplini sağlamanın ilk yolu planlama yapmanızdan geçiyor. Diyet programınızı ve saatlerini bir A4 sayfasını geçmeyecek ve çok da uzun olmayacak şekilde yazın. Mutfak dolabı kapağı ilk sırada olmak üzere, telefonumuzun not bölümüne, çantanıza ve yatak odanıza birer kopyasını görünecek şekilde asın. 

 Nasıl kilo veririm diye düşünme, diyete odaklan

Diyet yaparken disiplini sağlamanın en iyi yollarından biri motivasyondur. Motivasyon ise sizin ne düşündüğünüzle alakalı. Ne zaman zayıflayacağınızı düşünmeyin. Aklınızda nasıl kilo veririm sorusu değil de, zayıflamanız için yapmanız gerekenler olsun. Bunun üzerine düşünün, araştırın ve meşgul olun. Telefonunuzu elinize alıp kalori ölçümlerinden, diyet önerilerine kadar konuyla ilgili ne kadar uygulama varsa hepsini indirin. 

 Kendinizi sınayın ve korkularınızla yüzleşin

Diyete başladığınız ilk gün veya bunu takip eden günlerde sizin diyet disiplininizi sekteye uğratabilecek en tehlikeli bölgeye gidin. Yemek yiyen insanlar, pastalar vb. Bu görüntülerden saklanarak veya bakmayarak diyetinizi koruyamazsınız. Henüz ilk günlerde bu durumla yüzleşin. Bu durumla yüzleşip diyete devam etmeye başladığınız an da yolun yarısını geride bıraktınız demektir. 

 Haftada bir kez tartıya çıkın

Diyet disiplinini en çok tehdit eden nedenlerin başında motivasyon eksikliği ve karamsarlık gelir. Bu yüzden asla her gün tartıya çıkmayın. Haftanın bir gününü belirleyin ve sadece o gün tartıya çıkın. Başarınız bu şekilde daha da değerlenecek, motivasyonunuz yükselerek güçlenecektir. 

 Spor şart

Bir çok diyet programında görebileceğiniz ve bir çok diyetisyenin önerilerinde olduğu gibi spor yapmak başarılı bir diyet için olmazsa olmazlar arasında. Aynı zamanda diyet disiplinini korumanızı sağlayacak en önemli faktörler arasında. Spor yapmanızın vücudunuza kazandıracağı artılar bir yana mental olarak da sizi rahatlatacaktır. Aynı zamanda spor yaptıkça daha sağlıklı olacağınızdan, motivasyonunuz da düşmemiş olacak. 

Haftada bir ödül

En değerli hediye, insanın kendisine aldığı hediyedir. Çünkü, hangi hediyenin sizi mutlu edeceğini en iyi siz bilirsiniz. O çok sevdiğiniz topuklu ayakkabı mı? Kırmızı çana mı? Hangisi? Başarılı bir diyet disiplini sonrasında her hafta kendinize bir hediye alarak ödüllendirin. Zaferinizin mutluluğunu yaşayın. Siz zafer kazandıkça, haftalar ilerledikçe, elde ettiğiniz başarıya siz bile şaşıracaksınız. 

 Diyet esnasında sadece sonucu düşünün


Diyeti nasıl başaracağınızı veya önünüzde daha ne kadar zaman olduğunu hesaplamayı bırakın. Başarılı bir diyet sonucunda elde edeceğiniz sonucu düşünün.

Kaynak: Mor Çizme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder