1 Şubat 2018 Perşembe

Tyrell Hanesi Tarihi Game Of Thrones



Tyrell Hanesi Tarihi Game Of Thrones
Tyrell Hanesi tarihi köken olarak Kahramanlar Çağı’ndaki bahçivan Garth’a dayanır. Yüksek bahçeyi yöneten Tyrell hanesi zenginlik bakımından Lannister hanesi ile yarışabilecek tek ailedir. Game Of Thrones dünyasının en kalabalık ordusuna da sahiptirler. 

 Tyrell hanesi tarihi

Menzil azam lordu olarak bilinen Tyrell hanesi 7 krallık olarak bilinen krallıkta hiç bir zaman krallık olamayan tek hanedir aynı zamanda. Tyrell hanesi tarihi savaşların bir çoğunda Dorne ile karşı karşıya gelmiştir. Bu yüzden de kendilerini Güney muhafızı olarak da adlandırırlar. 7 krallık tarihi içerisinde de her zaman saltanat süren ailenin yanında cephe almışlardır. Tyrell hanesinin hüküm sürdüğü yüksek bahçe aynı zamanda şövalye kavramının da ilk çıktığı bölgedir. Yüksek bahçe Targaryen hanesi hükümdarlığından önce, Kral Mern tarafından iyi bir yönetimle yeniden inşa edilmiş ve bu sayede en güçlü dönemini yakalayabilmiştir. Fatih Aegon işgalinde de Yüksek Bahçe kuşatıldı ve ardından affedilerek Harlen Tyrell’e, Menzil’in Azam Lordu unvanı verildi.

 Tyrell hanesi bayrağı

Tyrell hanesi bayrağı yeşil zemin üzerine çizilmiş altın sarısı gül desenidir. Sözleri ise ‘güçlenerek büyür’dür. Fiziki yapılarında kahverengi ve dalgalı saç yapısı ile altın sarısı veya da kahverengi göz rengine sahiptirler. Her dönem başkente sadık kalan Tyrell hanesi sayıca en fazla orduya sahip ailedir. Robert’ın isyanında ise Targaryen hükümdarlığı yenilene kadar başkentin yanında savaşmışlardır.

 Kral Robert dönemi

Robert isyanı zaferle sonuçlandırdıktan sonra fetih hakkını kullanarak Tyrell hanesini affetmiş ve yeminli vasallar olarak görevlendirmiştir. Bunu yapmasındaki amaç ise Tyrell hanesi ve diğer Yüksek Bahçe ailelerinin her zaman hükümdar olan aileye karşı bağlı kalmış olmalarıdır. Ayrıca Kral Robert isyan sırasında kaybettiği tek savaşı da yine Randyll Tarl tarafından komuta edilen yüksek bahçe ordularına karşı kaybetmiştir. Kral toprakları yağmalanıp Targaryen ailesi yenilgiyi kabul edene kadar da Fırtına Burnu’nda bulunan Stannis Baratheon yine Randyll Tarl ordusu tarafından kuşatılmıştır. Ancak çok uzun süren bu kuşatmada Stannis tüm kötü şartlara rağmen direnmiş ve Robert isyanı zaferle sonuçlanınca kuşatma kalkmıştır. İsyan sırasında kendisine karşı savaşmış olsalar da Robert kral olunca kendisine bağlanmayı kabul etmiş olmaları, af edilmelerindeki en büyük etkendir. 

Kaynak: Mor Çizme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder