2 Şubat 2018 Cuma

Game Of Thrones Haneler Sözleri Ve Bayrakları



Game Of Thrones Haneler Sözleri Ve Bayrakları
Game Of Thrones haneler sözleri ve bayrakları ile birlikte hakim oldukları bölgeler ve tarihleri ile de birbirlerinden farklı kültürlere sahipler. Bayrakları üzerinde yazan hane sözleri aslında her bir ailenin yapısı hakkında izleyiciye fikir vermekte. Özellikle yabancı dizileri takip edenlerin hayatına iyiden iyiye giren bu fantastik dünya kuralları kadar, Game Of Thrones haneleri sözleri ve birbirlerinden farklı kültürleriyle de dikkat çekici. 2019 yılında yayınlanacak son sezonu ile ekranlara veda edecek olan diziden sonra, aynı fantastik dünyada yaşananları anlatan 3 farklı dizi daha yapılacağı yapımcılar tarafından açıklanmıştı. Diğer dizilerde ise geçmişte yaşanan olaylar anlatılacak. Yeni başlayacak olan bu serüvende, ormanın çocuklarından devlere, ejderhalardan ak gezenlere kadar bir çok fantastik yaratığın hikayeleri bizleri beklemekte. Ayrıca hanelerin nasıl kurulduğu ile ilgili bilgiler bu yeni dizilerle daha da fazla ön plana çıkacak. Mor Çizme sinema film – dizi editörleri sizler için hazırladı; ‘Game Of Thrones haneler sözleri ve bayrakları’. 

 Stark Hanesi sözleri

Westeros Kıtası’nın en fazla toprağa sahip olan ailesi Stark Hanesi’dir. Kıtanın kuzeyinde yer alan aile, kıtanın neredeyse yarısına yakın alanı topraklarını hakimiyeti alanında bulundurur. Ayrıca soyu ilk insanlara dayanan en eski hanedir. Kışyarı‘nda yaşarlar. Stark hanesi bayrağı soğuğu ve buzu temsil eden beyaz zemin üzerine çizilmiş ulu kurt resmidir. Stark hanesi sözleri ise, ‘kış geliyor‘dur. Ancak bilinen en ünlü sözleri arasında ‘kuzey unutmaz‘ sözü de yer alır. Stark hanesi kurucusu Mimar Brandon Stark’dır. Stark hanesi hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler için Stark hanesi tarihi. 

 Targaryen Hanesi sözleri

Soyu tükenmek üzere olan Targaryen hanesi üyeleri bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdadır. Fatih Aegon ile birlikte tüm kıta ve krallıkları kendine bağlayarak yaklaşık 300 yıl hüküm süren aile Robert’ın isyanı ile saltanatını kaybetmiş ve bir kaç aile bireyi dışında tüm aile üyeleri öldürülmüştür. Targaryen hanesi bayrağı siyah zemin üzerine, Fatih Aegon, ve kız kardeşleri Rhaenys ve Visenya’yı temsilen çizilen kırmızı renkli 3 başlı ejderha resmidir. Targaryen hanesi sözleri ise; ‘Ateş ve kan‘dır. Son ejderha süvarileri olan Targaryen hanesi hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler için Targaryen hanesi tarihi. 

 Lannister Hanesi sözleri

Lannister hanesi Westeros Kıtası’nın en zengin ailesidir. Kahramanlar Çağı’ndaki ilk insan krallardan olan Zeki Lann tarafından kurulmuştur. Casterly Kayası’ndan batı topraklarını yönetirler. Lannister hanesi bayrağı kırmızı zemin üzerine çizilen, altın sarısı aslan resmidir. Lannister hanesi sözleri ‘beni kükrerken duy‘ olmasına rağmen resmi olarak flamalarında yazamayan ama en meşhur sözleri ‘bir Lannister her zaman borcunu öder‘dir. Game Of Thrones dünyasının en korkulan ailesi olan Lannister hanesi hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler için Lannister hanesi tarihi. 

 Baratheon Hanesi sözleri

Targaryen döneminden sonra Robert’ın isyanı olarak bilinen iç savaşı kazanan Baratheon hanesi 7 krallığın yöneticisi konumundadır. 7 krallık içerisinde en genç olanıdır ve Targaryen ailesinin meşru olmayan üyesi Orys Baratheon tarafından kurulmuştur. Kral oldukları için başkentte yaşarlar ama asıl toprakları Fırtına Toprakları diye bilinen bölgedir. Baratheon hanesi bayrağı sarı zemin üzerine çizilmiş geyik resmidir. Kral olduktan sonra ise hane bayrağındaki geyiğe ek olarak taç eklenmiştir. Baratheon hanesi sözleri ise, ‘öfke bizimdir‘ sözüdür. Baratheon hanesi hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler için Baratheon hanesi tarihi. 

 Tully Hanesi sözleri

Soyu ilk insanlara kadar dayanan Tully hanesi Westeros Kıtası’nda yer alan Nehirova bölgesinin yöneticisidir. Evlilik yolu ile Stark hanesi ile bağları vardır. Tully hanesi bayrağı bordo ve lacivert zemin üzerine çizilmiş gri alabalık resmidir. Tully hanesi sözleri ise, ‘aile, görev, onur‘dur. Tully hanesi hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler için Tully hanesi tarihi. 

 Martell Hanesi sözleri

Game of Thrones dünyasında Dorne olarak bilinen bölgenin yöneticisi olan Martell hanesi kültürel olarak da diğer hanelerden farklıdır. Hanesin soyu Andal maceracılarına dayanmaktadır Morgan Martell tarafından kurulmuştur. Hanenin yerleşim yeri Güneş Mızrak diye adlandırılan bölgedir. Martell hanesi bayrağı turuncu zemin üzerine kızıl bir güneş ve bu güneşin ortasından geçen mızrak resmidir. Martell hanesi sözleri ise, ‘eğilmez, bükülmez, kırılmaz‘dır. Martell hanesi hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler için Martell hanesi tarihi. 

 Arryn Hanesi sözleri

Soyu Andallar’a dayanan en saf kana sahip olan aile Arryn ailesidir. Arryn hanesi Vadi diye bilinen bölgenin yöneticisidir. Arryn hanesi kurucusu Artys Arryn ve ikamet ettikleri kaleler Ay Kapıları ve Kartal Yuvası’dır. Vadi’nin şövalyeleri de bu haneye bağlıdır. Arryn hanesi bayrağı mavi zemin üzerine çizilen beyaz renkte bir hilal ve şahin resmidir. Arryn hanesi sözleri ise ‘Onur kadar yüksek‘tir. Arryn hanesi hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler için Arryn hanesi tarihi. 

Greyjoy Hanesi sözleri

Kültürlerinden inançlarına kadar diğer tüm hanelerden farklı olan Greyjoy hanesi kurucusu Kahramanlar Çağı’nda yaşayan Gri Kral’dır. Demir Adalar bölgesini yöneten Greyjoy hanesi Pyke bölgesinde bulunmaktadır. Donanma konusundaki gücü ile ünlü olan Greyjoy hanesi bayrağı siyah zemin üzerine çizilmiş olan sarı renkli krakendir. Greyjoy hanesi sözleri ise, ‘Biz tohum ekmeyiz‘dir. Greyjoy hanesi hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler için Greyjoy hanesi tarihi. 

 Tyrell Hanesi sözleri

Tyrell hanesi köken olarak Kahramanlar Çağı’nda yaşayan Bahçıvan Garth soyundan gelmektedir. Menzil diye bilinen bölgenin yöneticisi olan aile Yüksek bahçe bölgesinde ikamet eder. 7 Krallık içerisindeki en büyük orduya sahip olan ailedir de aynı zamanda. Tyrell hanesi bayrağı yeşil zemin üzerine çizilmiş altın sarısı bir gül resmidir. Tyrell hanesi sözleri ise ‘Güçlenerek büyür‘dür. Tyrell hanesi hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler için Tyrell hanesi tarihi.

Kaynak: Mor Çizme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder