1 Şubat 2018 Perşembe

Tully Hanesi Tarihi Game Of Thrones



Tully Hanesi Tarihi Game Of Thrones
Tully hanesi tarihi ilk insanlara kadar dayanır. Axell Tully, Eskitaş ve Kızıl Çatal diye bilinen iki bölgenin birleştiği yerde Nehirova’yı inşa etmiştir. Tarihleri boyunca hiç krallık olmamalarına rağmen, Nehirova topraklarını sürekli olarak kontrolleri altında tutmayı başarmışlardır. Game of Thrones dünyasında kuzey ile aile bağları vardır. 

 Tully Hanesi Tarihi

Hiç bir zaman krallık olmayan Tully hanesi Fatih Aegon Targaryen işgali sırasında Kara Harren için savaşmayan lordlara liderlik ederek Aegon’ı desteklemiştir. Fetih bittiğinde ve 7 krallığın hükümdarı Targaryen hanesi olduğunda da Tully hanesine Üç Dişli Mızrak Azam Lordu unvanı verilmiş. Bu dönemde Edmyn kral eli olarak Aegon’ın yanında iki yıl boyunca görev almıştır. Targaryen hanesinin taht savaşlarında ise Kral Maegor tarafında yer almışlar ve nehir lordlarını kontrolleri altında tutmayı başarmışlardır. Balckfyre isyanında yine başkente sadık kalmışlardır. 

 Tully Hanesi bayrağı

Nehirova’nın Tully Hanesi bayrağı bordo ve lacivert zemine gümüş alabalık figürüdür. Tully sözleri ise ‘aile, görev, onur’dur. Tully hanesi aile üyelerinin genel görünümleri kahverengi saçları, elmacık kemikleri ve mavi gözleri olmasıdır. Sözlerinden de anlaşılacağı gibi ailevi bağlara ve görevlerine çok bağlıdırlar. 

 Robert’ın isyanı

Tully hanesinden Catelyn ile Stark hanesi varisi Brandon isyan öncesinde ailelerin bağlarını güçlendirmesi amacıyla evlilik için söz kesmişlerdi. Fakat deli kral tarafından öldürülen Brandon ve babasının ardından Stark hanesi varisi Eddard Stark oldu. Robert’ın isyanıyla başlayan ve 7 krallığın hükümdarlığının Baratheon ailesine geçmesiyle sonuçlanan savaş sonrasında, önceden verilen söz gereği Catelyn ile Ned Stark evlenmiştir. Catelyn’in kız kardeşi olan Lysa ile de Jaime Lannister’ın evlenmesi için karar kılınmıştır. Ancak Jaime aniden kral muhafızı yapılınca bu evlilik planı gerçekleşmemiştir. Tywin Lannister ile oğlu kral muhafızı olunca iptal olan evlilik planının devamı için en küçük oğlu olan Tyrion Lannister teklifini yapmış ama bu teklif kabul edilmemiştir. Tully ailesi için atlamamamız gereken bir diğer detay ise bir Nehirova’lı olan Petyr Baelish ve Tully hanesi kızları arasında yaşananlardır. Petyr Baelish Catelyn’e karşılığı olmayan bir aşk beslemektedir. Hatta Catelyn, Brandon Stark ile sözlendiği sırada ona meydan okuyarak düelloya davet etmiş ve düelloyu kaybetmiştir. Ölmek üzere iken Catelyn ricası üzerine Brandon tarafından öldürülmemiştir. Bunun üzerine Petyr Baelish Lysa ile ilişkiye girmiş ve buu durum duyulmuştur. Lysa Petyr Baelish’den hamile kaldıktan sonra düşük yapmaya zorlanmıştır ve Tully ailesi kızlarının, düşük bir aile soyuna sahip olan Petyr Baelish ile görüşmesi yasaklanmıştır. Lysa daha sonra Kartal Yuvası Lordu Jon Arryn ile evlendirilmiştir. Jon Arryn Robert’ın isyanında başarılı bir mücadele çıkarmış daha sonra da Kral eli olmuştur.

Kaynak: Mor Çizme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder