28 Ocak 2018 Pazar

Anna Gunn Kimdir



Anna Gunn Kimdir
Amerikalı oyuncu aktris olan Anna Gunn, 90’lı yılların başından itibaren küçük roller alarak girdiği televizyon ve sinema dünyasında, 2008 yılında yayına giren Breaking Bad dizisiyle birlikte kariyerinin zirvesini yaşadı. 

 Doğum tarihi ve gençliği

İç tasarımcı ve emlakcı bir çiftin çocuğu olarak 11 Ağustos 1968 yılında New Mexico eyaletinin Santa Fe ilçesinde dünyaya geldi. Gençlik dönemlerinde oyuncu olmaya karar veren Anna Gunn, bu doğrultuda bir yol haritası çizdi ve 1986’da Santa Fe Preparatory School’dan, 1990 yılında da Northwestern Üniversitesi’nden tiyatro eğitimi alarak mezun oldu. Oyunculuk eğitimleri sırasında 1988 yılında İngiltere’deki British American Drama Academy’de bir dönem eğitim gördü. Doksanlı yılların başından itibaren televizyon ve sinema dünyasında roller alarak sektöre giren oyuncu, kariyerinin zirve dönemini ise 2008 yılından sonra yaşamaya başladı. 

 Anna Gunn Kariyeri

Yayınlandığı dönemde tüm zamanların en çok izlenen dizisi olma ünvanını kazanan Breaking Bad konusu ve içeriği anlamında bir çok ödülünde sahibi olmuştu. Anna Gunn dizide canlandırdığı Skyler White karakteriyle de 2013 ve 2014 yıllarında drama dalında en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünün sahibi oldu. Hatta canlandırdığı karakterin aşırı tepki toplamasının ardından bir çok izleyici tarafından karakterin davranışları kendisi ile kişiselleştirildi. Bu durumun ve tepkilerin anormal şekilde yükselmesinin ardından Anna Gunn The New York Times gazetesinde bir köşe yazısı yazarak konunun geldiği noktadan duyduğu rahatsızlığı dile getirmek zorunda kaldı. Çünkü izleyicilerin tepkileri canlandırdığı karakterin özelliklerine değil de, direk olarak kendisine yapılmaya başlamıştı. İzleyicilerin, dizide canlandırdığı karakterin kötü olmasından dolayı kendisine verdiği tepkiler, Amerika magazin dünyasında haftalarca tartışılmıştır. Başarılı oyuncu bazı sinema filmlerinde ve bazı dizilerin bölümlerinde rol alarak kariyerini sürdürmeye devam ediyor. 

Kaynak: Mor Çizme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder