28 Ocak 2018 Pazar

Breaking Bad Konusu



Breaking Bad Konusu
Yayın hayatına 2008 yılında başlayan Breaking Bad konusu ve içeriği bakımından televizyon izleyicilerinden geçer not alırken, 5 sezonluk yayın tarihinin ardından 2013 yılında final yaptı. Breaking Bad konusu ve içeriği ünlü senarist, yönetmen ve yapımcı Vince Gilligan tarafından yaratılmıştır. Yayınlandığı dönemlerde 16 Emmy Ödülü ve 2 altın küre ödülü dahil olmak üzere bir çok ödül almayı başardı. Dizinin bir başka büyük başarısı ise, 2013 yılında tüm zamanların en yüksek reyting alan dizisi olma unvanı ile Guinness Dünya Rekorları kitabına girmiş olması. 

 Breaking Bad Konusu

50 yaşında bir kimya öğretmeni olan Walter White, maddi açıdan ailesinin gereksinimlerini karşılayabilmek için araba yıkamacısında ek iş yapmaktadır. Ailesine daha iyi imkanlar sunmak isteyen Walter, ek iş yaparak ekstra kazanç sağlamaya çalışırken, tüm bu sıkıntılara ek olarak bir de ileri derece akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Bu durumun ardından Walter hastalığından çok, kendisi öldükten sonra ailesine nasıl daha iyi imkanlar bırakabileceğini düşünmektedir. Tüm bu düşüncelerin ortasındayken, eski lise öğrencilerinden olan Jesse Pinkman’ın uyuşturucu piyasasına girdiğini görür. Fazla bir ömrü kalmayan ve ailesine iyi bir gelecek bırakmak isteyen başarılı kimya öğretmeni Walter, eski öğrencisiyle birlikte uyuşturucu üretip satmaya karar verirler. Yakın zamanda zaten öleceğini düşünen Walter White, tüm kimya bilgisini ve zekasını uyuşturucu üretme konusunda kullanacaktır. Eski lise öğrencisi Jesse Pinkman ise ürettikleri uyuşturucuları satma konusundaki bağlantı ve yeteneklerini sergileyecektir. Ancak ikili, uyuşturucu üretmek kadar, satmanın da ne kadar zor olduğunu kısa bir zaman sonra anlayacaklardır. Çünkü sadece polislerle değil, uyuşturucu çeteleriyle de mücadele etmeleri gerekecek. Bu durum sadece Walter ve öğrencisinin değil, çevrelerinde bulunan herkesin de hayatını köklü bir şekilde değiştirecektir. 

 Breaking Bad Oyuncuları

Yayınlandığı dönemde, tüm zamanların en çok izlenen dizisi olan yapım, başarılı oyuncu performansları sayesinde bir çok ödülün de sahibi oldu. Hatta bir çok eleştirmen tarafından tüm zamanların en iyi drama dizisi olarak gösterili. 

 Walter White (Bryan Cranston)

Yüksek bir zekaya sahip olan kimya öğretmeni Walter, fazla bir ömrü kalmadığını öğrendiğinde, tüm düzeni bozulur. Öldükten sonra ailesine daha iyi imkanlar bırakmak isteyen Walter, eski lise öğrencisi ile uyuşturucu üreterek satmaya başlar ve kendisiyle beraber herkesin de hayatı bu yönde değişmeye başlayacaktır. Yakın bir gelecekte hastalığından dolayı öleceğini düşünen Walter’ın, uyuşturucu piyasasına girdiğinde sadece polislerle değil, uyuşturucu çeteleriyle de uğraşması gerekecek. Bryan Cranston tarafından canlandırılan Walter White karakteri, dizinin yakaladığı yüksek izlenme oranlarına en çok katkı yapan aktörler arasında. 

 Jesse Pinkman (Aaron Paul)

Sorunlu bir aile yaşantısıyla büyüyen Jesse, liseyi bitirikten sonra uyuşturucu satmaya başlamış, toplumun gözünde sorunlu bir suçludur. Yaptığı işten dolayı, hem ailesi hem de çevresi ile olan ilişkileri çok kötü durumdadır. Eski kimya öğretmeni Walter’la karşılaşıp, uyuşturucu üretip satmaya başladıklarında ise Jesse’nin uyşturucu piyasasında sergileyeceği kendine özel yetenekleri de ön plana çıkacaktır. Kimya öğretmeniyle üretip satmaya başladıkları uyuşturuculardan sonra, Walter gibi Jesse’nin de hayatında köklü değişiklikler yaşanmaya başlayacaktır. Karakteri canlandıran isim ise Aaron Paul. Aaron Paul dizide canlandırdığı karakter performansıyla 3 Emmy ödülü almayı başardı. 

Skyler White (Anna Gunn)

Walter’ın eşi olan Skyler, tipik ev kadını kuruntularına sahip olan bir kadındır. Bu kuruntuların sonucunda sergilediği davranışlar, ilerleyen zamanlarda ailesi üzerinde derin izler bırakacak sonuçlar doğurmaya başlar. Anna Gunn tarafından canlandırılan karakter 2 Emmy ödülü kazandırmayı başardı.  

Hank Schrader (Dean Norris)

Water’ın bacanağı olan Hank, narkotik departmanında görevli, başarılı bir polis memurudur. Eğlenceli bir karaktere sahip olsa da, işi gereği zaman zaman bacanağına zor anlar yaşatacaktır. Ne de olsa narkotik bölümünde çalışan bir polis. Ancak Hank karakterinin ailesine oldukça bağlı yapıya sahip olduğunu da söyleyebiliriz. Karakter, Dean Norris tarından canlandırılıyor. 

 Televizyon dizi tarihinin en başarılı yapıtları arasında gösterilen Breaking Bad, sürükleyici senaryosu ile yayınlandığı dönemlerde dünyanın bir çok bölgesinden büyük bir hayran kitlesi yakalamayı başardı. Bir çok usta film eleştirmeni tarafından da yayınlandığı dönemde tüm zamanların en iyi drama dizisi olarak gösterildiğini de unutmamamız gerek. 

Kaynak: Mor Çizme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder