29 Ocak 2018 Pazartesi

Baratheon Hanesi Tarihi Game Of Thrones


Baratheon Hanesi Tarihi Game Of Thrones
Targaryen kanı taşıyan bir Hane olan Baratheon hanesi aynı zamanda en geç kurulan hanedir. Fatih Aegon’un başarılı komutanlarından ve üvey erkek kardeşi olan Orys Baratheon tarafından kurulmuştur. Baratheon hanesi Game of Thrones dizisi başlangıcında 7 krallığın hükümdarı olan ailedir. 

 Baratheon Hanesi Tarihi

Orys Baratheon Fırtına Kralı olan küstah Asgilac ile savaşmış ve onu devirince de kızıyla evlenmiştir. Karısının atalarının renklerini ve sözlerini alarak Baratheon hanesini krallığa çevirmiştir. Targaryen hükümdarlığı döneminde en sadık hanelerden biri olmuşlardır. Ejderhalar ve geyiklerin kan bağı sadece bununla sınırlı kalmamış, aradaki bağları güçlendirmek için varis Ormund Baratheon ile 5. Aegon’ın kızı prenses Rhaelle evlenmiş ve bu evlilik sonucunda Robert Baratheon’un babası olan Steffon Baratheon doğmuştur. 

 Baratheon hanesi bayrağı

7 Krallığın hükümdarı olan Baratheon hanesi bayrağı, altın sarısı zemin üstünde taç giymiş siyah bir erkek geyik, sözleri ‘öfke bizimdir’. 

 Robert’ın isyanı

Stark hanesinin prensesi Lyanna Stark ile nişanlı olan Robert, Rhaegar Targaryen’ın Lyanna’yı alıkoyması ve eşi yapması sonucunda Targaryen hükumdarlığına karşı bi isyan başlatmıştır. İsyan başında Stark Ailesi Lordu ve varisi deli kral tarafından öldürülünce de isyanı Stark hanesi ve diğer destek veren ailelerle beraber başarıyla sonuçlandırmıştır. İsyan sırasında nişanlısını alıkoyan Rhaegar Targaryen ile düelloya girmiş ve öldürmüştür. Ancak, Targaryen ailesi devrilip isyan başarı ile sonuçlanmadan önce Lyanna Stark’da hayatını kaybetmiştir. 

 Baratheon hükümdarlığı

İsyan sonunda Robert Baratheon 7 krallığın başına geçmiş ve kral olmuştur. Cersei Lannister ile evlenmiş ve bu evlilikten 2 erkek, 1 kız, 3 çocuğu dünyaya gelmiştir. Kral Robert’ın 2 erkek kardeşi daha vardır. Savaş ve komutanlık yetenekleri üst planda olan Stannis Baratheon ve komutanlık tecrübesi bakımından daha zayıf olan küçük kardeşi Renly Baratheon. Özellikle Stannis Baratheon, Greyjoy isyanı sırasında donanma ordusunun başına geçmiş ve bu isyanın bastırılmasında önemli rol oynamıştır. Kral Robert ile isyanı sırasında kendisine en büyük desteği veren Stark Hanesi Lordu olan Eddard Stark arasındaki yakın dostluk, isyan sonrasında daha fazla güçlenerek devam etmiştir.

Kaynak: Mor Çizme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder