27 Ocak 2018 Cumartesi

İşid’i Korkudan Tir Tir Titreten Irak’lı Kadın Um Hanadi



İşid’i Korkudan Tir Tir Titreten Irak’lı Kadın Um Hanadi

İşid militanlarının korkulu rüyası Irak’lı bir kadın olan Um Hanadi, 70 kişilik bir savaşçı gruba liderlik ediyor. Irak’ta bulunan İşid’li teröristlerin ondan neden korktuğuna ve Um Hanadi’nin böyle bir liderliğe soyunmasına sebep olan hüzünlü hikayeyi öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız. 

 Ailesinin büyük kısmını teröre kurban verdi

Eşi, babası ve 3 kardeşi İşid’li teröristler tarafından öldürülen Um Hanadi bu terörist grubun en çok can yaktığı Irak’lı kadınlardan sadece biri. Ancak onu bir savaşçı ve tamamen erkeklerden oluşan bir savaşçı grubuna liderlik etmeye iten son damla ise, aşık olduğu adamın da yine bu teröristlerce öldürülmüş olması. 

 Bir savaşçı ve lidere dönüşmesi

Um Hanadi’nin bir savaşçı ve lidere dönüşmesi ise aşık olduğu 2. Eşinin de İşid’li militanlarca öldürülmüş olması. Bu andan itibaren intikam için mücadeleye başlayan Um Hanadi, hem bir anne, hem de savaçı bir kadın lider olarak İşid’li teröristlere karşı mücadeleye başlıyor. 

 Teröristler Um Hanadi’den Neden Korkuyor?

İşid’li teröristlerin inançlarına göre, eğer bir kadın tarafından öldürülürse cennete gidemeyecekler. Bu sebeple de Um Hanadi onları kendi saçma inançları ile vurmaya başlamış. Bu konuyla ilgili internette de bir sürü video paylaşarak, hem fiziksel hem de psikolojik olarak bu terör örgütünün Irak’taki korkulu rüyası olmuş. 

 Savaşçılar ve Um Hanadi

Liderlik ettiği savaşçı grup tamamen erkeklerden oluşuyor. Ancak onun grubu onu hem bir lider hem de bir anne olarak görüyor. Çünkü savaşmaktan arta kalan zamanlarında onların yemeklerini de yine Um Hanadi hazırlıyor. Bazen onlarla dertleşiyor, bazen moral veriyor, bazen de omuz omuza onlarla silahlı mücadeleye giriyor. 

 Kendi çocukları

Um Hanadi’nin kendi çocukları da var. Onlar ise Bağdat’ta güvenl bir ev de kalmaya devam ediyorlar. Um Hanadi ise fırsat buldukça onları da ziyaret etmeyi ihmal etmiyor. Tabii ki çocuklarının yanında olmayı çok istiyor ama onların geleceği için de mücadelesine devam etmek zorunda olduğunu söylüyor. 

 6 suikast girişiminden kurtuldu

Um Hanadi bu mücadeleye girdiğinden beri 6 suikast girişiminden kurtulmayı başarmış. Bu da onun psikolojik olarak ne kadar etkili olduğunun bir göstergesi.

 İnternetteki videolar

İnternette paylaştığı videoların bir çoğunda öldürülen İşid militanları ile poz verirken görüyoruz Hanadi’yi. Bu onun mücadelesinin psikolojik bölümünü oluşturuyor. Diğer tüm terör örgütleri gibi onlarda bir gün tarihin kirli sayfalarına gömülecek ve yok olacaklar ama Um Hanadi’nin bu hikayesinin uzun yıllar yaşayacağı kesin. Şimdiden bir efsaneye dönüşmüş durumda. 

Kaynak: Mor Çizme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder