27 Ocak 2018 Cumartesi

Mutsuz Olanlar Toplansın Daha Mutlu Olmanızı Sağlayacak Muhteşem Tavsiyeler



Mutsuz Olanlar Toplansın Daha Mutlu Olmanızı Sağlayacak Muhteşem Tavsiyeler

Mutsuzluğun nedenleri olduğu gibi mutluluğun da nedenleri vardır. Hangi sebep ve nedenle olursa olsun hayat çoğu zaman bizleri bazen kısa bazen de çok uzun mutsuzluklar dönemine sokabiliyor. Ancak bu durumu tersine çevirmek ve mutlu olmak da bizim elimizde. Mutlu olmanızı sağlayacak en etkili yöntem ve tavsiyeleri bir araya getirdik. 

Daha az televizyon izleyin

5 duyumuzun fark ettiği bir çok etkenin dışında çevremizde yer alan her şey beynimizde toplanmaya devam ediyor. Dışardaki tüm gürültü ve seslerden reklamlara, ilanlara kadar her şey beynimizi işgal ederken bizleri daha fazla strese sürükleyip bilincimizi kontrolümüz dışında etkiliyor. Bu durumun en kontrollü yapılanı ise sihirli kutumuz olan televizyonlar. Film ve dizi aralarında yayınlanan reklam dönemleri geride kaldı. Artık reklam yayınları arasında dizi ve film görüntüleri yayınlanıyor. Daha az televizyon daha fazla mutluluk. 

 Mümkün olduğunca sakin ve sessiz yerlerde vakit geçirin

Zorunlu olduğumuz çalışma saatlerimizin dışında kalan zamanımızı mümkün olduğunda sessiz ve sakin yerlerde geçirmek, kendi iç sesimizi daha iyi duymamızı ve de farkındalığımızın artmasını sağlayacaktır. Bakış açımızın değişmesi, mutsuzluğumuzu geride bırakmanın en önemli adımlarından biri. 

 Araç kullanmak yerine daha fazla yürüyüş yapın

Gündelik hayatımızın standartlığını geride bırakmamız, mutluluğa giden olmazsa olmaz adımlardan bir tanesi. Beynimizi otomatik pilottan çıkarmanın en iyi yolu da sürekli yaptığımız eylemlerin dışına çıkmak. Vücudumuza bol oksijen almamızı sağlayacak uzun doğa yürüyüşleri bunun en güzel örneklerinden. 

 Yeni bir komşu edinin

Bulunduğunuz apartmandan veya da yakın bir bölgeden, daha önce tanımadığınız bir komşularınızla iletişim kurun. İleitşiminiz ilerledikçe, hayatınızda sizi mutlu edecek çok daha fazla anlamlar bulacaksınızdır. 

 Sürekli gördüğünüz ama tanışmadığınız insanlarla iletişim kurun

İşyerinizin olduğu binada veya da hergün alışveriş yaptığınız markette iletişim kurduğunuz insanlarla tanışmaya ve isimlerini öğrenmeye özen gösterin. Bu durum onları mutlu edecektir ve unutmayın ki mutluluk bulaşıcıdır. 

 Ayda en az bir gününüzü bir çocuğa ayırın

Ayda en az bir gününüzü bir çocuğa ayırın. Bu kendi çocuğunuz veya da bir yakınınızın çocuğu olabilir. Yanınızda hayatı keşfetmeye bu kadar meraklı biri varken, emin olun sizde daha önce fark etmediğiniz bir çok şeyin farkına varacaksınız. 

 Gülümseyin

Mutsuzluğu geride bırakıp mutlu olmanın ilk adımı kendi içinizde gerçekleşmeli. Bu yüzden gülümsemeyi bir alışkanlık haline getirin. İlk başta size bu durum yapmacık gibi gelse de zaman geçtikçe iç dünyanızın da yavaş yavaş mutlu olamaya başladığını göreceksiniz. 

Kaynak: Mor Çizme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder