27 Ocak 2018 Cumartesi

Bryan Cranston Kimdir



Bryan Cranston Kimdir

Bryan Cranston Amerikalı aktör, yönetmen, yazar ve seslendirme sanatçısıdır. Hepimizin, Braking Bad dizisinden sonra beğenisini kazanan, Bryan Cranston’ın ünü ve şöhreti bu diziyle birlikte Amerika’dan çıkıp tüm dünyaya yayılmıştır. 

 Doğum tarihi ve çocukluk yılları

7 Mart 1956 yılında Kaliforniya’da doğan Bryan Cranston’ın babası bir radyo aktristi olmakla beraber boksör ve aktörlükte yapmıştır. O yıllarda bir çok iş yapmasına rağmen babası ve doğal olarak ailesi pek çok kez geçim sıkıntısı çekti. Bryan Cranston ise büyükannesi ve büyükbabası tarafından büyütüldü. 

 Kariyeri

Lise mezunu olan Bryan Cranston, bir çok kez televizyon ve sinema dünyasında rol aldı. Belki babasından kalma bir yetenekle bir çok büyük yapımda da seslendirmek olarak bir çok rol almıştır. Ancak kariyerinin ve ününün zirvesine atacağı büyük adımları 2008 yılında atmaya başladı diyebiliriz. 2008 yılında vizyona giren bir dizi olan Breaking Bad konusu ile olduğu kadar rol alan karakterler ve onlara hayat veren aktörlerin başarılarıyla da bir çok ödül almayı başardı. Breaking Bad dizisinde bir kimya öğretmeni olan Walter White karakterini canlandıran Bryan Cranston, televizyon drama dizisi ödüllerinde de bir ilki başardı ve tam 3 kez en iyi erkek oyuncu ödülünü almayı başardı.

Kaynak: Mor Çizme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder