27 Ocak 2018 Cumartesi

Doğru Kadını Nasıl Tanırsın? Doğru Kadını Bulmanıza Yardımcı Olacak Hayat Kurtaran Tavsiyeler

Doğru Kadını Nasıl Tanırsın? Doğru Kadını Bulmanıza Yardımcı Olacak Hayat Kurtaran Tavsiyeler

 
Bir erkek için en zor kararlardan biri de doğru kadın kararıdır. Doğru kadınla yapacağımız evlilik hayatımızı artı yönde etkileyebilecekken, yanlış bir karar tüm hayatımızı tamamen karartabilir. Bir çok konuda farklılık yaşadığımız kadınlar özellikle evlilik konusunda bizim düşüncelerimize tamamen zıt fikirlere sahiptirler. Bizler doğru kadını, aşkı ve hayat arkadaşı olabilecek birini ararken kadınların çok büyük bir çoğunluğu evliliğe hayat kurtarma gözü ile bakar. Onlar için genel anlamda evlilik, gelinlik giymek, yakışıklı biri ile evlendikleri için sağa sola hava atmak ve hayatlarının geri kalan kısmını sonsuza kadar sürecek olan bir ilgi ile tamamlamak. Tabii ki istisna olan kadınlardan bahsetmiyoruz. Peki, bu genellemenin dışında kalan doğru kadınları nasıl tanıyacağız? 
 İlgi tamam ama ayrılık şart
   
 Kadınların ilgi istediği gerçeğini gözardı edemeyiz ama bir kadının doğru kadın olup olmadığını anlamamız için muhakkak bir ayrılık dönemi yaşamamız gerekiyor. İlişki devam ederken hemen hemen bütün kadınlar bir çok konuda rol yaparlar. Doğru kadın ise ayrılık döneminde ortya çıkar. Tavrı, yapısı, ilişki sonrasındaki konuşmaları vb. Ne demişler; ‘Bir kadının sana ihtiyacı varsa gelir. Ölümden döner, yaşamdan vazgeçer, yine gelir’. Bunun aksi oluyorsa, ayrılık sonrasında arkanızdan konuşuyor veya da sizi suçluyorsa, her şeyi bir kenara bırakıp sizinle olmaya çalışmak yerine sorgulayıp suçlamalar yapıyorsa, o kadından uzak durun. Bu tür kadınların, hayatınızın baharında size kara kışı yaşatmaları çok muhtemeldir. Ancak ayrılık döneminde her şeyi bir kenara bırakıp sizin için çabalıyorsa, o kadın büyük ihtimalle doğru kadın olabilir. 

 Evlilik konusundaki fikirler
   
 Her erkeğin bakış açısı farklı olduğu gibi kadınlarında evlilik kousundaki bakış açıları farklılık gösterir. Ancak bir kadın evlilik konusunu çok dile getiriyorsa, size olan hisleri geri planda, evlilik daha ön planda demektir. Bir de evlilik konularını ikinizin dışında, sizinle onun ailesi birebir konuşur duruma geldiyse, o kadından uzaklaşmak için hiç vakit kaybetmeyin. Aksi halde ömrü çok kısa olacak olan bir evlilik sizi bekliyor demektir. Evlilik konuları hassas bir konudur ve sadece iki kişi arasında detaylandırılması gerekir. 3. Şahısları olaya karıştırmayan kadının doğru kadın olabilme ihtimali oldukça yüksek. 

 Hediye seçimi
   
 Biz erkeklerin, evlilik konusunda bizimle yürüyebilecek olan kadınlara karşı olan açımız çok farklıdır. Bir kadına oranla daha detaycı bir kişiliğe bürünebiliriz. Özellikle hediye seçimi çok önemlidir. Özel günlerinizde size hediye alınan hediyelere (doğum günü, evlilik yıldönümü vb.) dikkatlice bakın. Hazır hediyeler mi, yoksa içerisinde emek ve uğraş barındıran hediyeler mi? Eğer daha çok hazır hediyeler varsa ve sizinle ilgili bir şey barındırmıyorsa, bu zerinde durmanız gereken bir konudur. Bu tür yapıdaki kadınlarla yapacağınız evlilik tıpkı hediyeler gibi yapay ve içi boş olur. Özel günlerinize gerekli önemi vermeyen kadın, yapacağınız bir evlilik sonucunda her gününüzü zehir edebilecek potansiyele sahiptir. Ama doğru hediye seçimini yapabilen bir kadın ile birlikteyseniz sakın bırakmayın, çünkü böyle kadınlar evlendikten sonra yaşayacağınız en kötü gününüzü bile harika bir güne çevirebilir. 

 Kazanç dengesi
   
 Kazanç dengesinden kastımız, kazanılan paranın eşitliiği değil. Kazanılan paranın nasıl harcandığı ile ilgili. Burada miktarda önemli değil aslında. Harcamaların ne kadar doğru olup olmadığı önemli. Henüz evlilik aşamasında iseniz ve partneriniz harcama planından çok sizin ne kadar kazandığınızla ilgileniyorsa, bu konu hakkında daha detaylı düşünmekte fayda var. Kısa süren bir evlilikten ziyada ocağınıza incir ağacı dikebilecek bir kadınla da karşı karşıyasınız demektir. Bu anlamda halihazırda çalışan kadınlar bu konularda daha bilinçlidir ama hiç çalışmayan veya da evlilikten sonra çalışmayı düşünmeyen kadınları bu tür konulada daha detaylı tartmamız gerekir. 

 Alttan alma konusu
   
 Evlilik öncesinde bir çok kadının rol yapabilme potansiyelinin olduğundan bahsetmiştik. Doğru kadını ararken emin olmamız gereken bir diğer konu da sizi hangi konularda alttan aldığıdır. Eğer kırmızı çizgileri konusunda gerektiğinde size sert çıkıyor ve bu konu hakkında taviz vermiyorsa, dürüst bir kadın olduğu konusunda emin olabilirsiniz. Ancak evlilik öncesi sürede her türlü konuda sizi alttan almaya çalışıyorsa bunun anlamı fırtına öncesi sessizlik demektir. Evlilik başladığı andan itibaren sizden o günlerin acısını fazlası ile çıkarır. 

 Sizin hakkınızdaki düşünceleri kağıda dökmesini isteyin  
Doğru kadını anlamanın en iyi yöntemlerinden biri de, ona size karşı olan düşüncelerinin yer aldığı bir yazı yazmasını isteyin. Bu yazı klişe kelimelerin dışında gerçekten de duygusal anlamda sizi etkilemeyi başarıyorsa doğru kadın olabilme potansiyeli çok yüksektir. Ancak yazı süslü kelimelerden ibaret ve ikinizi anlatan kelimelerden oluşmuyorsa, hiç düşünmeden hayatınızdan çıkarmanızda fayda var. Size kapaklanarak hayatını kurtarma peşinde olan bir kadınla karşı karşıyasınız demektir. 

 Düğün hazırlıkları aşaması
   
 Söz konuu organizasyon ve bir de düğün olduğunda, tabii ki de kadınalar bizlere oranla daha fazla detaycı ve daha yeteneklidir. Bu aşamada dikkat etmemi gereken noktalardan biri ise hazırlıkları neye göre yapıyor olduğu? Sizinle konu hakkında konuşurken kendi düşüncelerinden bahsediyor veya onaylatmak istiyorsa, size karşı olan hisleri kesin olarak 2. Planda demektir. Ancak sizin beklentilerinizi öğrenmeye çalışıyor ve düşüncelerinize organizasyonda yer veriyorsa, o zaman doğru kadın kriterlerinin bir çoğunu karşılıyor demektir. Bu tür kadınlar içi evlilikten, evlenmiş olmaktan vb. Sebeplerden ziyade sizinle birlikte bir ömür geçirme düşüncesi her şeyden önemli demektir.

 Duygularda karşılık
   
 Sizin hislerinize karşılık onun hisleri de en az sizin ki kadar güçlüyse ve size bunu hissettirmeyi başarıyorsa, doğru kadın olma ihtimali yüksektir. Ancak şunu da unutmamak gerek ki, doğru kadını bulabilme olayı çok zor bir orandır. İleride size hayatı zehir edecek evlilikler yapmamak için, doğru kadın konusunda daha titiz olmakta fayda var.

Kaynak: Mor Çizme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder