29 Ocak 2018 Pazartesi

Lannister Hanesi Tarihi Game Of Thrones



Lannister Hanesi Tarihi Game Of Thrones
Lannister hanesi Westeros’un en varlıklı olan hanesidir. Lannister hanesinin tarihi İlk insanlardan sonra Westeros’a gelen Andallar’a dayanmaktadır. Andal maceracıları batı topraklarına gelerek Kaya Kralları’nın kızları ile evlenmiş ve zaman içinde bölgenin sahibi olmuşlardır. Lannister ailesi için Game Of Thrones dünyasında yer alan krallıklar içinde, en zengin olanı diyebiliriz. 

 Lannister hanesi tarihi

Lannister Hanesi’nin kalesi olan Casterly Kayası altın madenlerinin üzerine kuruludur. Lannister ailesinin zenginliği bu madenlerden ve Lannister Limanı’ndan yapılan ticaretten gelir. Batı topraklarının yöneticisi olan Lannister Hanesi üyeleri altın sarısı saçlara ve zümrüt yeşili göz rengine sahiptir. 

 Lannister hanesi bayrağı

Hane bayrakları ise kırmızı zemin üzerine altın sarısı aslan resmidir. Buradaki altıns sarısı aslan, altın madenlerine sahip olan Lannister zenginliğini ve hane üyelerinin genetik yapısı olan altın sarısı saçları temsil etmektedir. Resmi sözleri ‘Beni kükrerken duyun’ olmasına rağmen, ‘bir Lannister her zaman borcunu öder’ lafı en meşhur laflarıdır. 

 Özellikleri

Targaryen istilası öncesinde kendi krallığı olan Lannister’lar, daha sonra Aegon’a boyun eğip batı muhafızı ünvanını almışlarıdır. Şu anda Lannister Hanesi’nin başında olan Tywin Lannister babası Tytos döneminde çok sıkıntılı günler geçiren aile, Tywin Lannister dönemi ile eski gücüne yeniden kavuşmuştur. Diğer Krallıklar’la kıyaslandığında en korkulan aile Lannister ailesidir. Çünkü aynı zamanda en zengin aile konumundadırlar. Özellikle hanenin başında olan Tywin Lannister’ın zekası ve çok hızlı organize olan aile üyeleri sayesinde hanenin gücü her geçen gün artmaktadır. 

 Aile üyeleri

Lannister Hanesi’nin başında olan Tywin Lannister ailesine olan düşkünlüğü ile bilinir. Ailesi için her şeyi soğukkanlılıkla yapabilecek bir karaktere sahiptir. Tywin’in bir başka özelliği ise, son çocuğu olan Tyrion’ı doğururken ölen eşine olan sevgisidir. Tywin’in ikiz olan çocuklarının dışında, annesinin ölümü ile sonuçlanan doğumla dünyaya gelen, bir de cüce oğlu vardır. Targaryen hükümdarlığında Tywin’in büyük oğlu Jaime kral muhafızı yapılmış ve bu sayede ailenin varisi olarak cüce Tyrion bırakılmıştır. Bu durum Targaryen ailesinin Lannister’lara karşı yaptığı bir stratejidir. Robert’ın isyanında ise deli kralı öldüren Jaime Lannister olmuştur. Bu sebeple ‘Kral katili’ lakabını almıştır. Targaryen Hanedanlığı sırasında Robert’ın isyanı ile başlayan savaş sonrasında ikiz çocuklarından olan kızı Cersei, Kral Robert ile evlenmiş ve kraliçe olmuştur. Oğlu Jaime ise kral muhafızlığına devam etmektedir. Ailenin 3. Çocuğu olan cüce Tyrion Lannister ise görünüşü sebebiyle ablası ve babası tarafından sürekli dışlanır. Aile içerisinde sadece abisi Jamie ile anlaşabilmektedir. Askeri ve strateji olarak güçlü bir zekaya sahip olan Tywin’in en güvendiği ve sağ kolu olan kişi, erkek kardeşi Kevan Lannister’dır. 



Kaynak: Mor Çizme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder