27 Ocak 2018 Cumartesi

Bn. Mikhailova Ve Bilim Dünyasını Şoke Eden Telekinezi Deneyleri



Bn. Mikhailova Ve Bilim Dünyasını Şoke Eden Telekinezi Deneyleri

Parapsikoloji içerisinde yer alan en dikkat çekici psişik yeteneklerden biri olan telekinezi hakkında en çok konuşulan deneyler Bn. Mikhailova tarafından yapılan psikokinezi deneyleridir. Bir Rus olan Bn. Mikhailova, gerçekleştirmeye başladığı telekinezi deneylerinde psişik yeteneklerini bilim insanlarının gözleri önünde sergilemeye başlamış ve yetenekleriyle de herkesi şaşkına çevirmiştir. 

 Bn. Mikhailova kimdir?

Sovyetler Birliği’nin en ünlü psikokinezi medyumu olan Bn. Mikhailova, o dönem yetkililerce açıklanan bir deney ile dünya gündemine oturmayı başarmıştı. İlk olarak 7 Nisan 1968 yılında yayınlanan bir gazetede adı geçen Bn. Mikhailova, bilim insanları ve kameralar önünde yaptığı ilginç psişik deney ile herkes tarafından tanınmaya başladı. 

 Yumurta deneyi

Kamuoyunun tüm ilgisini çeken ilginç telekinezi deneyinde Bn. Mikhailova, iki metre uzağında bulunan camdan bir akvaryumun içine kırılmış çiğ bir yumurtanın beyazı ve sarısını birbirinden ayırmayı başarmıştır. Üstelik bunu bilim insanları ve de kameraların önünde gerçekleştirmiştir. Fakat bununla yetinmeyen Mikhailova, ayırmış olduğu yumurtanın beyazını ve sarısını tekrar bir araya getirmeyi de başarmıştır. 

 Yemek masasında telekinezi deneyi

Bn. Mikhailova telekinezi deneylerinden bir başkasını da bir yemek masasında herkesin gözü önünde gerçekleştirmiştir. Masada bulunan herkesin gözü önünde masada bulunan bir ekmek dilimini sadece bir kaç dakika süren konsantrasyonla kendine doğru çekmiş ve eğilerek ekmeğin ağzına girmesini sağlamıştır. Bu deney sırasında ara ara kesik hareketlerle ilerleyen ekmek dilimi masadaki herkesin bakışları önünde Bn. Mikhailova’nın ağzına kadar ilerlemiştir. 

 Sigara dumanı deneyi

Bilim insanlarının dikkatini çeken bu psişik deneylerin ardından bir çok bilim insanı da durumu değerlendirmek için Bn. Mikhailova ile deneyler gerçekleştirmeye başlar. Çek bilim adamı Dr. Zdenek Rewdak 1968 yılında birebir olarak gerçekleştirdiği bir deneyde, sigara dumanı ile doldurulan bir kavanozu ters çevirerek masanın üzerine koyar. Siagara dumanı deneyinde ise kavanozdan bir kaç metre uzakta bulunan Mikhailova, kavanozun içindeki sigara dumanını konsantre olarak ikiye ayırmayı başarır. 

 İnsan Kalbine Hükmetme Deneyi

Bn. Mikhailova telekinezi deneyleri sırasında canlıların biyolojik yapılarını etkileme yönünde de testlerden geçmiştir. Bir kurbağanın kalp atışlarını istediği gibi yönlendirmeyi başardığı sırada, deneyde bulunan 6 doktordan birinin de kalp atışarını hızlandırmayı başarmış ve hatta doktorun bayılmasına sebep olmuştur. 

Kaynak: Mor Çizme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder