27 Ocak 2018 Cumartesi

Depresyondan Çıkmanıza Yardımcı Olup Sizi Hayata Bağlayacak 7 Muhteşem Tavsiye


Depresyondan Çıkmanıza Yardımcı Olup Sizi Hayata Bağlayacak 7 Muhteşem Tavsiye

Çağımızın en tehlikeli rahatsızlıklarından biri olan depresyon hepimiz zaman zaman içine düştüğümüz dipsiz bir kuyu gibi. Sizi depresyondan kurtarıp yeniden hayata bağlayacak 7 muhteşem tavsiyeyi bir araya getirdik. Depresyona girmemek, depresyonda iseniz de en kısa sürede çıkıp yeniden hayata adapte olmanız çok önemli. Çünkü sizin hayatınızda sizden daha değerli kimse yok. 

Gelecek ile ilgili düşüncelerinizi değiştirin

Geleceğe dair kaygılar ve geleceğe yönelik olumsuz düşünceler depresyon döneminde görülen en büyük belirtilerden biri. Bu dönemde geleceğe karşı o kadar umutsuz olunur ki, hayallerde bile olumlu ve güzel şeyler hayal edilemez duruma gelinebilinir. İlk olarak geleceğe yönelik kurduğumuz hayalleri düzeltmekle işe başlamamız gerekiyor. Bunun için sizi nelerin mutlu edeceğini belirlemeliyiz. Bir kağıt kalem alın ve kendinize; ‘Ne olursa mutlu olurum’ sorusunu sorup cevaplarını yazmaya başlayın. Listeyi olabildiğince uzun ve detaylı olarak yazabilirsiniz. Ne kadar detaylı olarak yazarsanız, bu o kadar iyi olacaktır. Bu listeyi günde en az 1 defa okuyarak, kendimize bizi nelerin mutlu edeceğini hatırlatmamız gerekiyor. 

 Her şeyi planlayın

Planlamaktan kastımız, her şeyi planlamak. Bu sadece sizi mutlu edebileceğini düşündüğünüz şeyleri değil, aynı zamanda günlük hayatınızda yaptığınız en küçük işlere kadar, detaylanmış bir planlama olmalıdır. Çünkü depresyona girdiğinizde sizi mutlu edebileceğini düşündüğünüz şeyleri dahi yapmak istemezsiniz. Genel olarak da günlük yapmanız gereken küçük görevleri dahi (kendi yiyeceğiniz yemeği bile hazırlamamak gibi) aksatmaya başlarsınız. Planlamalarımızı ise kağıt üzerine döküyoruz ve bu planlamaya uymak için kendimizi zorluyoruz. 

 Sizi eleştiren insanlardan uzak durun

Sizin hakkınızda eleştirilerde bulunan, mevcut durumunuz hakkında konuşan veya da canınızı sıkan konuşmalara maruz kalacağınız insanlardan tamamen uzaklaşmanız gerekiyor. Depresyonu atlatana kadar, en büyük düşmanınız çevrenizde bulunan ve sizin hakkınızda yorumlarda bulunan insanlar. Depresyondan çıktıınızda, dilerseniz o kişilerle yeniden görüşebilirsiniz. 

 Önemli kararlar almayın

Hayatınızı direk olarak etkileyecek (ayrılmak, boşanmak, istifa etmek veya yeni bir işe girmek gibi) kararlar almaktan kesinlikle uzak durun. Çünkü depresyonda olduğunuzda özellikle bu tür konularda sağlıklı kararlar alabilmeniz çok zor. Bu tür kararları daha sonraya bırakmanızda fayda var, aksi halde daha sonradan pişman olabileceğiniz kararlar verebilirsiniz. 

 Sosyal medyadan uzak durun

Depresyonda bulunan kişi bu süreç içerisinde her şeyi kişiselleştirme anlamında inanılmaz bir alınganlık haline bürünür. O yüzden sosyal medyadan mümkün olduğunca uzak durmanız gerekir. 

Sosyal hayatınızda yenilikler yapın

Bu tavsiyeyi yeni bir sosyal etkinlik grubuna girmek olarak da anlayabilirsiniz. Yeni insanlar, yeni yüzler ve farklı konular, mevcut durumunuzda sürekli kafanızın içinde dönüp durmaya devam eden aynı düşüncelerden uzaklaşmanıza yardımcı olacaktır. 

 Bu konuda bir uzmandan destek alın

Depresyonda bulunan kişilerin konu ile ilgili bir uzmandan destek almaları muhakkak tavsiye edilen bir eylem. Destek almaya açık olun ve uzman tavsiyelerini muhakkak uygulayın. Bu şekilde depresyonu atlatma süreciniz daha da hızlanacaktır. 

 Kaynak: Mor Çizme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder