29 Ocak 2018 Pazartesi

Greyjoy Hanesi Tarihi Game Of Thrones



Greyjoy Hanesi Tarihi Game Of Thrones
Greyjoy hanesi tarihi ve soyu tarihi Kahramanlar Çağı’nda yaşayan Gri Kral’a dayanır. Kahramanlar Çağı’nda Gri Kral sadece Demir Adalar’a değil, aynı zamanda denizlere de hakimdir. Efsaneye göre, bir deniz kızıyla evlenmiştir. Greyjoy Hanesi’nin bayrağı, siyah zemin üzerine altın sarısı krakendir. Sözleriyse; ‘Biz Tohum Ekmeyiz’. Game Of Thrones dünyasının en başına buyruk hanesi diyebiliriz Greyjoy hanesi için.

 Greyjoy Hanesi Tarihi

Greyjoy’ların Demir Adalar’da hakimiyeti Targaryen dönemi ile başlar. Bu dönemden önce Demir Adalar’da, şura ile seçilen Krallar vardı. Aegon Targaryen kendi arasında anlaşmazlığa düşen Demir Adalılar’ı diz çöktürdükten sonra, lideri kendi aralarında seçmelerini istedi. Bu seçimde de Lord Vickon Greyjoy seçildi ve Demir Adalar’daki Greyjoy hükmü bu şekilde başlamış oldu. Bu dönemden sonra da hane bazı etkin özelliklerini kaybetmeden korudu. İnançları ve sürekli yağma yapma istekleri sürekli olarak hazırda bekledi. Ayrıca 7 krallık içerisinde hemen hemen her dönem en güçlü deniz gücü kuvvetini de elinde bulunduran hanedir.

 Greyjoy hanesi bayrağı

Kendine özgü inanç ve yaşayışa sahip olan Greyjoy Hanesi’nin bayrağı, siyah zemin üzerine altın sarısı krakendir. Sözleri ise ‘Biz tohum ekmeyiz’dir. Sözlerinden de anlaşılacağı gibi daha çok korsanlık tarafları ağır basar. Greyjoy’lar ana kara ile ilgili olaylara pek karışmadıkları gibi, diğer hanelerle de sıkı bir ilişki içerisine girmemeye çalışırlar. Tarih içerisinde ise sürekli olarak yaptıkları gibi batı sahillerini ara ara istila etme eğilimine girerler.

 Greyjoy İsyanı

Robert Baratheon demir tahta oturduktan sonra Balon Greyjoy demir donanmayı yeniden kurdu ve Demir Taht’a isyan ederek kendini Demir Adalar’ın Kralı ilan etti. Hatta güçlü saldırılarla Lannister filosunu yakmayı bile başardı ama iki büyük oğlu Rodrik ve Maron savaş sırasında öldü. Savaşı kaybeden Balon Greyjoy Demir Taht’a biat etmek zorunda kaldı. Küçük oğlu Theon Greyjoy ise Eddard Stark tarafından rehine olarak alındı ve Kışyarı’na götürüldü. Son oğlu Theon’un Kışyarı’na götürülmesinden sonra, Balon Greyjoy kızı Asha’yı varis olarak yetiştirdi. Hane için bir başka önemli olay ise, Balon Greyjoy’un kardeşi olan Euron’ın, Demir Donanmanın Lord Kapatanının tuz karısına tecavü etmesidir. Bunun üzerine Euron sürgün edilir ve Balon Greyjoy ölene kadar Demir Adalar’a ayak basması yasaklanır. Bu olay sonrasında Demir Donanmanın Lord Kaptanı Victarion Greyjoy, tecavüze uğrayan karısını, onurunu korumak için öldürür. Yapılan son isyanın başarısız olmasından ve savaşın kaybedilmesinden dolayı hane iyiden iyiye kendi içine çekilmiş durumdadır.

Kaynak: Mor Çizme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder