29 Ocak 2018 Pazartesi

Targaryen Hanesi Tarihi Game Of Thrones



Targaryen Hanesi Tarihi Game Of Thrones
Essos Kıtası’nın büyük bölümüne yayılmış olan Targaryen hanesi tarihi ve geçmişiyle, Valyrian özgür halkının en soylu ailelerindendir. Valyrian Kıyametinden sağ kalan tek ejderha süvarileri Targaryen’lardır. 

 Targaryen Hanesi Tarihi

Valyria Kıyametinden 100 yıl önce, bir Targaryen kızı rüya görür. Geleceği sezebilme yetenekleri olan Targaryen’lar bu kehaneti yorumlayarak yanlarına 1 ejderha ve 5 ejderha yumurtası alarak Ejderha Kayası’na giderler. Bu durum Valyria halkı tarafından zayıflık olarak nitelendirilir ama kehanet doğru çıkar. Targaryenler Valyria Kıyamet’inden sonra 100 yıl kadar daha Ejderha Kayası’nda kalmaya devam ederler. Fatih Aegon Westeros’u işgale başlamadan önce Volantis isteklerini ezmek için önce İhtilaflı topraklara uçmuştur. Daha sonra kız kardeşleri ve 3 ejderhalarıyla beraber Karasu’ya gelerek savaşı başlatmışlar ve böylece Westeros Kıtası’nın işgalini gerçekleştirmişlerdir. 

 Targaryen hanesi bayrağı

Targaryen Hanesi arması siyah zemin üzerine, ağzından ateş çıkan 3 başlı kırmızı ejderhadır. 3 başlı ejderha Fatih Aegon ve iki kız kardeşi Rhaenys ve Visenya’ı temsil eder. Sözleriyse ‘Ateş ve Kan’dır. Targaryen’lar tarihsel Valyria tanrılarına inanırlar. Westeros’un diğer soylu ailelerini kendilerinden aşağı gördüklerinden, ensest ilişkiler ve evlilikler yaparlar. Bu sayede saf kanlarını korumayı amaçlarlar. Targaryen’ların gümüş veya platin sarısına yakın saçları ve mor gözleri vardır. Sürekli yaptıkları enseste ilişkiler ve evliliklerin sonucunda bazı Targaryen’ların deliliğe meyili vardır. Bir Targaryen öldüğünde, inançları gereği bedeni yakılır. 

 Ejderhaların dansı

Westeros’un işgali sonrasında en büyük güçleri olan ejderhaları sürmeye devam etmişler ve başkentte ejderhaları için Ejderha Çukuru’nu yaptırmışlardır. Aegon’ın fethinden 129 yıl sonra Targaryen’lar taht kavgasına girişmiş, Ejderhaların dansı olarak bilinen bu iç savaş 3 yıl sürmüştür. Savaş sonucunda da Targaryen’ların gücü azalmıştır. Çünkü iç savaş sırasında Targaryen’ların çoğu ölmüş ve ejderhaların da soyu tükenmiştir. 2. Daeron döneminde ise Daeron’un kız kardeşi Daenerys ile Prens Maron Martell arasında evlilik yapılmış ve bu sayede bağımsız olmak isteyen Dorne, Targaryen İmparatorluğunun bir parçası olmuştur. 

 Deli kral 2. Aerys

Aerys hükümdarlık dönemine Kral Eli olarak Tywin Lannister’ı getirerek başlar. Fakat geçen zaman içerisinde paranoyaklaşarak delirmeye başlayınca Targaryen hükümdarlığında işler kontrolden çıkmaya başlamıştır. Varisi olan Prens Rhaegar’ın vadedilmiş prens olarak düşünülmesi sonrasında, Kral Eli olan Tywin Lannister kızı Cersei’yi prens ile evlendirmek ister ama deli kral bunu kabul etmez. Sonrasında yaşanan turnuvada Rhaegar Targaryen, karısı olan Prenses Elia Martell yerine Lyanna Stark’ı Aşk ve güzellik kraliçesi ilan eder. Kısa bir süre sonra da Lyanna Stak ile birlikte kaçarlar. Lyanna’nın babası ve abisi bu duruma karşı çıktığı için deli kral tarafından öldürülmüşlerdir. Lyanna’ya deliler gibi aşık olan Robert Baratheon ise bu durum üzerine isyan başlatmış ve Rhaegar Targaryen’ı turnuvada göğüsüne çekiçle vurarak öldürmüştür. Ancak, Lyanna Stark, erkek kardeşi Ned Stark tarafından kurtarılacağı sırada hayatını kaybetmiştir. 

 Son Targaryen

İsyan sonunda Targaryen’ların son kralı olan deli kral, onu korumakla görevli olan Jaime Lannister tarafından öldürülmüş, Targaryen soyundan gelen tüm bebekler ve akrabalar Lannister Hanesi tarafından katledilmiştir. Rhaegar’ın erkek kardeşi olan Viserys Targaryen, Robert’ın İsyanı sonrasında hayatta kalan Targaryen’lerden biridir. Hanedanın varisi olarak görülmektedir. Viserys Targaryen, son Targaryen filosuna annesi ile birlikte binmeyi başarmıştır. İlk olarak Ejderha Kayası’na giden son Targaryen ailesine bir üyede burada katılmıştır. Fırtınalı bir günde dünyaya gelen Daenerys doğduğunda, annesi de doğum sırasında ölmüştür. Game Of Thrones dünyasında hayatta olan 2 Targaryen vardır. Biri Viserys, diğeri ise Daenerys Targaryen.

Kaynak: Mor Çizme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder