27 Ocak 2018 Cumartesi

Türkiye’de Kadın Programlarına Çıkmak İçin Gerekli Olan 7 Yetenek


Türkiye’de Kadın Programlarına Çıkmak İçin Gerekli Olan 7 Yetenek

Televizyon dünyası hayatımızın içine o kadar hızlı bir şekilde dahil oldu ki, kadın programları gibi televizyon yapımları da reklam yarışı içerisinde içeriklerini değiştirmek zorunda kaldı. Olaya birazda mizah gözüyle baktığımızda ortaya çıkan tablo gerçekten trajikomik bir hal alıyor. Türkiye’de kadın programlarına çıkmak için gerekli olan 7 yetenek (mizah içerir). 

 Sözlü Kavga

Olmazsa olmaz yeteneklerden biri de programa katılacak kişilerin sözlü kavga edebilme becerisi. Bu konuda kendine güvenen insanlar, Türkiye’de kadın programları için olmazsa olmaz özelliklerden birine sahip demektir. 

 Bağırarak susturmak

Bağırmak ve karşıdaki kişiyi (kim olduğunun ve ne dediğinin pek bir önemi yok) bu şekilde susturmayı başarmak. İlk özellikle beraber bu özelliğe sahip olanlar, standart bir kadın programlarına çıkıp gündem yaratma niteliklerine uygun demektir. 

 Yalan söyleme becerisi

Yalan söyleme becerisi çok da etkili olmamakla beraber, yalanın rahat şekilde söylenebilme yeteneğine bağlı olarak, söyleyen kişiye faydası çoktur. Bu durum kişinin uzun süre ekranda kalmasına olanak sağlar. Buna ek olarak, kişinin söylediği yalanı çabucak unutması, ilerleyen düzeyde bu durumu çok da umursamaması çok daha büyük bir karakter avantajı sağlar. 

 Ağlayarak taraf çekme

Türkiye’de yayınlanan kadın programlarında en çok avantaj sağlayan durumlardan biri de ağlayabilme kabiliyetidir. Kişi ağlama eylemini, ‘bağırarak ağlama’ ile birlikte ‘suçlama ve acındırma’ özelliklerini de ekleyerek ağlama olayını gerçekleştirirse, uzun süre daimi konuk hatta sonrasında bilir kişi ve jüri konumlarında da yer alabilir. 

 Şarkı söylemek


Ekstra avantaj sağlayan özelliklerden biri de şarkı söylemek. Burada sesin güzel veya çirkin olması veya da ne zaman, nasıl şarkı söyleneceğinin bir önemi yok. Kişiye büyük avantajlar sağlayarak, daimi kadın program konuğu olmasına yol açabilir. Dans edebilme yeteneği de aynı oranda avantaj sağlayabilir. 

 Telefon ile bağlanacak kişi sayısı

Telefon ile canlı yayına bağlanabilecek kişi sayısı, kişinin uzun süre programda kalmasını etkileyen özelliklerden biridir. Kişi kendi çevresinde bulunan kişilerle bu avantajı sağlamaya çalışırken, diğer nitelik ve özellikleri ile de başka kişileri canlı yayına bağlatabilme ve hatta direk stüdyoya çağırabilme özelliği çok daha uzun süre programda kalmasını sağlar. 

Atar yapmak

Atar ve tehdit, sürekli olmamak kaydı ile ve de ağlama eylemi ile uygun bir biçimde birleştirilirse çok yararlı olabilir ve kadın programlarına konuk olabilme kariyer yolculuğunda kişiye büyük avantajlar sağlar. 

 Kaynak: Mor Çizme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder